Startersbegeleiding

Wanneer u start als zelfstandige, rijzen er naast de administratieve verplichtingen ook een hele hoop vragen waar u graag een professioneel antwoord op had. Moet ik al aan pensioenopbouw doen en zo ja, onder welke formule(s)? Wat gebeurt er wanneer ik plots arbeidsongeschikt word? Hoe groot is mijn aansprakelijkheidsrisico en hoe kan ik dat afdekken? ...

Bij Mediplan begeleidden we reeds honderden zelfstandigen. Hierdoor kunnen we u met een gerust hart de juiste bescherming aanreiken en in dit in een volledig op uw situatie afgestemde proportie.

Zit u met een specifieke vraag waar u graag eens een onafhankelijke second opinion over wil of staat u aan de vooravond van uw zelfstandige carrière en wil u een totaalbegeleiding, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Onafhankelijke Audit

U bent reeds actief als zelfstandige, maar u wil graag uw totaal pensioendossier en vermogensbescherming evalueren. Hetzij om uw huidige invulling te bevestigen, hetzij om verbeteringen te detecteren en uit te voeren.

Dankzij onze jarenlange ervaring en doorgedreven kennis, kunnen we een grondige en onafhankelijke audit van uw dossier aanbieden. We gaan hierbij uw pensioenopbouw en vermogensbescherming volledig in kaart brengen. We duiden hierbij aan waar de sterke punten liggen, maar ook waar verbeteringen mogelijk zijn. Uiteraard krijgt u ook aangereikt hoe en waar u deze verbeteringen kan implementeren.

De prijszetting van deze dienst wordt steeds met u op voorhand afgesproken rekening houdend met uw wensen en de complexiteit van uw dossier.

Had u graag een vrijblijvend gesprek om dit verder te onderzoeken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Pensioenplanning en bescherming

De kans dat uw wettelijk pensioen volstaat om uw huidige levenskwaliteit verder te zetten na uw pensioen, schatten wij laag in. Het is daarom meer dan ooit nuttig en nodig om uw eigen pensioen te plannen en op te volgen. Hoeveel heeft u maandelijks nodig en van waar gaat dat komen? Wat kan ik vandaag doen om een volwaardig pensioen op te bouwen zonder dat ik vandaag al te veel aan financieel comfort moet inboeten?

Met behulp van een zeer persoonlijke aanpak stellen we graag, samen met u en uw accountant een transparant en duurzaam pensioenplan op en voeren het ook uit. Daarnaast gaan we jaarlijks uw plan updaten en met u bespreken. We houden echter heel het jaar door de vinger aan de pols via een online platform waar u ten allen tijde uw pensioendossier kan raadplegen.

Naast de pensioensopbouw hechten we ook erg veel belang aan de bescherming van uw inkomen en vermogen. Tijdens uw carrière als zelfstandige kan u helaas ook onverwachte ongemakken tegenkomen. Wanneer we uw pensioen plannen, zorgen we er ook voor dat u in dergelijke situaties nog steeds gerust kan zijn over uw inkomen en vermogen. Wij laten niets aan het toeval over.

Bent u klaar om uw pensioen veilig te stellen, laat het ons dan weten. We maken graag vrijblijvend kennis.